Om Mette Herget

Jeg er uddannet som farmaceut. Farmaceutuddannelsen er den eneste uddannelse i Danmark, som indeholder kurser i planter og deres indholdsstoffer. Herfra kommer den faglige del af min viden om lægeplanter.

Jeg er datter af to farmaceuter og derfor er jeg vokset op med at lære om lægeplanter, deres anvendelse og indholdsstoffer. Flere slægtled tilbage har der været læger og farmaceuter i min familie, så der er også en nedarvet kærlighed til plantemedicin i min baggrund.

Meget af det jeg ved om lægeplanter og deres anvendelse er noget, som jeg ved uden at jeg kan fortælle hvorfor jeg ved det. Jeg mener selv det er en form for nedarvet viden, som kommer fra generationers opsamling af viden om planter og deres anvendelser.

Det er vigtigt at bruge den viden om danske lægeplanter, som er overleveret igennem mange generationer. Det er en del af vores kulturarv, som er vigtig at bevare. Jeg vil med mine foredrag bidrage til at holde denne kulturarv levende. Samtidig er det jo bare dejligt, at de planter vi har omkring os kan bruges til at behandle en række forskellige mindre lidelser på en helt naturlig måde.

Jeg tror på at jeg igennem mine foredrag kan være med til at skabe fornyet interesse omkring hvordan vi kan bruge naturen som en aktiv del af vores liv.