Haveapoteket

Foredraget handler om lægeplanter og krydderurter med udgangspunkt i Urtebogen.

En ganske almindelig dansk parcelhushave rummer et helt husapotek, eller måske mere korrekt et haveapotek. I mange tilfælde er det slet ikke nødvendigt at købe naturlægemidler eller kosttilskud. I stedet for kan man gå ud i haven og finde hvad man behøver for at afhjælpe ubehag fra småskavanker eller de styrkende urter der skal til for at live op på helbred og humør.

Planterne fra haveapoteket er beskrevet i mange urtebøger og brugt igennem generationer som husråd. De er overleveret fra generation til generation og er en del af vores kulturarv. Herudover er de husråd, som virker en nem og praktisk løsning når der opstår et eller andet mindre helbredsproblem.

Foredraget tager udgangspunkt i planternes indholdsstoffer og forklarer ud fra dem hvorfor planterne har bestemte virkninger. Beskrivelserne af planterne er praktisk orienteret og indeholder brugsanvisning til hvordan den enkelte plante kan bruges.Haveapoteket indeholder også planter, som absolut ikke kan spises. De almindeligste gennemgås sammen med en beskrivelse af hvilke giftstoffer planterne indeholder, og hvad virkningen er hvis det alligevel skulle ske ved et uheld.

Foredraget varer 2 timer inkl. en pause på ca. et kvarter.